Uutiset
10.4.2025 UUTINEN: Uteliaisuus ja ei-tietäminen luovat onnistunutta yhteiskehittämistä
Yhteiskehittäminen on enemmän kuin pelkkää yhteistyötä – se on tapa rakentaa merkityksellisiä ja vaikuttavia – jopa uusia ja yllättäviäkin ratkaisuja yhdessä moninäkökulmaisesti. Se yhdistää ihmiset, organisaatiot, verkostot ja yhteisöt yhteisen tavoitteen äärelle, luoden uutta tai uudistaen vanhaa. Ilman dialogisuutta tämä prosessi jää kuitenkin pintapuoliseksi, ja tulokset voivat olla kaukana tavoitellusta.
Dialogisuus ei ole pelkkää kommunikaatiota tai vuorovaikutuksen syvällisempää muotoa. Se on maailmankuva ja ihmiskäsitys, joka korostaa jokaisen osallistujan ainutlaatuista näkökulmaa ja asiantuntemusta. Dialogisuus rikastuttaa ajattelua ja mahdollistaa aidon yhteiskehittämisen. Mutta mistä aineksista dialoginen yhteiskehittäminen koostuu?
Lue lisää: Uteliaisuus ja ei-tietäminen luovat onnistunutta yhteiskehittämistä – THL-blogi
ESISELVITYS KÄYNNISSÄ: Dialogisuus monitoimijaisen työympäristön kehittämisessä – osallistu ja vaikuta!
Monitoimijainen yhteistyö sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusaloilla – mikä toimii, mitä voisi parantaa?
Monitoimijaista työympäristöä kehittäes-sämme haluamme kuulla ammattilaisten ja muiden asiantuntijoiden näkemyksiä ja kokemuksia monitoimijaisesta yhteistyöstä.
Hyvät lasten, nuorten ja perheiden parissa työskentelevät sosiaali- terveys- kasvatus ja opetus (SOTEKO) -alojen esihenkilöt ja työntekijät: kerro hyviä ja huonoja kokemuksia monitoimijaisesta yhteistyöstä tai ehdotuksia työn, yhteistyön ja palveluiden kehittämiseksi lasten, nuorten ja perheiden parhaaksi.
Vastaa ja vaikuta: https://link.webropol.com/s/esiselvitys
Esiselvityksen täyttämiseen kuluu 15–20 min, tarjoamme myös mahdollisuutta vastata puhelimitse.
Voit välittää kutsua ja kannustaa mukaan kehittämistyöhön myös kollegoitasi, tiimisi jäseniä ja muita alan toimijoita koko Suomesta, joilla ajattelet olevan sanottavaa aiheesta.
Olemme kiinnostuneita kaikista ja kaikenlaisista ajatuksista SOTEKO-alojen monitoimijaisen yhteistyön sujuvoittamiseksi. Mitä laajemmalta asiantuntijajoukolta saamme vastauksia, sitä paremmin pystymme suunnittelemaan, millä tavalla hankkeen tavoitteet saavutetaan.
20.11.2024 UUTINEN: Lapset, nuoret ja perheet - yksi asiakas monta ammattilaista
Hei lasten, nuorten ja perheiden parissa työskentelevä tai palveluiden asiantuntija!
Onko sinulla, työyhteisössäsi tai verkostossasi tarvetta, mahdollisuus ja halua kehittää monialaisen ja monitoimijaisen yhteistyön sujuvuutta ja dialogisuutta? Entä tuntuuko siltä, että digitaalisuudessa olisi vielä hyödyntämätöntä hyötykäyttöpotentiaalia?
Linkki uutiseen: https://workinformatics.utu.fi/news/lapset-nuoret-ja-perheet-yksi-asiakas-monta-ammattilaista/
14.11.2024 REKRY KÄYNNISSÄ: Alueelliset kehittäjäryhmät
Lappiin ja Varsinais-Suomeen luodaan moniammatilliset kehittäjäryhmät.
Ryhmiin on saatu jo toistakymmentä osallistujaa julkisista ja yksityisistä organisaatioista. Kehittäjäryhmien kanssa yhteiskehitetään moniammatillisen ja -toimijaisen tiimin yhteistyötä yhteisen asiakkaan parhaaksi.
Erilaisia työpajoja toteutetaan kevään 2025 aikana. Aiheet tulevat osallistujilta ja fasilitointi Vuorovedoin-tiimiltä. Dialogisuus ja digi laitetaan puntariin, kun etsitään yhdessä keinoja monitoimijaisen yhteistyön sujuvoittamiseen ja palvelujen kehittämiseen.
Jos kiinnostuit osallistumaan kehittäjäryhmä lue lisää täältä, tai soita:
Niina Romakkaniemi (Lappi, niina.romakkaniemi@ulapland.fi) ja
Antti Tuomisto (Varsinais-Suomi, 040-7371533, antti.tuomisto@urtu.fi)
1.9.2024 Vuorovedoin vaikuttavuuteen käynnistyy
VUOROVEDOIN VAIKUTTAVUUTEEN – KOHTI DIALOGISTA TOIMINTAKULTTUURIA DIGITAALISIA RATKAISUJA HYÖDYNTÄEN
Vuoroveto-hankkeessa tartutaan Lapin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Turun yliopiston yhteisvoimin isoon osaamis-, muutos- ja vaikuttavuusteemaan monialaisissa työtiimeissä sosiaali-, terveys- ja koulutusalalla.
Hankkeessa kehitetään lasten, nuorten ja perheiden palveluihin kiinnittyviä moniammatillisia toimintakulttuureja sekä niissä tuotettavia palveluja nykyistä paremmin asiakasta ja hänen läheisiänsä kohtaavaksi. Toimintakulttuureja kehitetään vahvistamalla SOTEKO-alojen ammattilaisten yhteistyötä ja osaamista. Tavoitteisiin pyritään dialogisuutta ja digitaalisuutta hyödyntävin keinoin, joiden avulla hankkeessa huomioidaan laaja-alaisesti palveluiden järjestämistä ja niissä toimimista koskevat tapauskohtaisuuden, osaamisen, muutoksen, tietotyön ja monialaisuuden asettamat vaatimukset.
Tapahtumat
12.2.2025 Alueellisten kehittäjäryhmien yhteistyöpaja
12.2.2025 järjestettiin Vuoroveto-kehittäjäryhmien valtakunnallinen kehittämistyöpaja alueellisille kehittäjäryhmille.
17.1.2025 Kehittäjäryhmien Kick-off
Kick-off -tilaisuus käynnisti alueelllisten kehittäjäryhmien toiminnan. Tilaisuudessa oli mukana 30 henkilöä eri SOTEKO-alojen organisaatioista sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta.
30.10.2024 Valtakunnallisten ESR-hankkeiden verkostoitumistilaisuus
Vuorovedoin oli edustettuna neljän asiantuntijan toimesta Lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden koordinaatiohankkeen järjestämässä verkostoitumistilaisuudessa Oodissa. Mukana hanketiimistä olivat THL:stä Katja Sankalahti ja Jenni Leppisaari sekä Turun yliopistosta Antti Tuomisto ja Jarmo Tähkäpää.